Vaarbewijs training

  vaarbewijs behalen bij de randmeren

Dé leslocatie voor het Vaarbewijs

De Randmeren, Zeilschool en Bootverhuur is inmiddels dé aanbieder van cursussen (Klein) Vaarbewijs I en II in Flevoland en Gelderland. Honderden cursisten namen deel aan onze cursussen en slaagden daarna voor hun examen. Onze docenten combineren een grondige kennis van de theorie aan hun uitgebreide praktijkervaring op binnenwater en op zee. Zij zorgen voor een effectieve, persoonlijke kennisoverdracht en een optimale voorbereiding op het examen, daarna kunt u heerlijk genieten van het vaarbewijs.

Cursus Vaarbewijs I en II

Uw vaarbewijs halen is een belangrijke gebeurtenis wanneer u wilt varen met een boot of waterscooter die harder gaat dan 20 km/h of langer is dan 15 meter. Wilt u graag varen in de grote wateren dan is ook vaarbewijs II een vereiste.

De Randmeren hanteert gevarieerde cursusvormen zoals:

  • dagcursus Vaarbewijs 1 in 1 dag;
  • privéles.
  • Avondcursus VB 2

Alle lessen worden gegeven  in onze vestiging in de jachthaven van Molecaten Park Flevostrand aan de Strandweg 1 in Biddinghuizen. De locatie ligt direct tegenover Harderwijk.

Vaarbewijs 1 in 1 dag

Deze dagcursus is combinatie met zelfstudie en examentraining de ideale voorbereiding op het examen (nu nog via www.vamex.nl) . De cursus is inclusief boek en lunch. De lesdagen zijn op zaterdagen (een enkele keer op zondag).

Avondcursus VB II

In 5 avondlessen van 2 uur wordt de alle stof voor het examen Vaarbewijs I besproken met veel aandacht voor het hoofdstuk navigeren. De laatste avond wordt besteed aan examentraining. Dé cursusvorm voor hen die zich grondig begeleid willen voorbereiden op het examen vaarbewijs II.

Privéles vaarbewijs I of II

Lessen wanneer het u uitkomt?  Wij geven ook privéles of les op locatie voor groepen:
Priveles: € 50,- per uur (max 4 personen)

Groepslessen voor 6 uur les (of  2  blokken van 3 uur) inclusief boek:

  • 5-8 personen € 95 pp
  • 8-10 personen € 85,- pp
  • 10-15 personen € 75,- pp

Groepslessen zijn ook bij u op locatie mogelijk. Bespreek alle mogelijkheden via 0321-700245.

Cursusmateriaal

De cursus Vaarbewijs 1 in 1 dag is inclusief boek. Al het cursusmateriaal is ook los bij De Randmeren te koop:vaarbewijs halen met cursusmateriaal

 

 

De koerslineaal en passer, nodig voor de cursus en het examen Vaarbewijs II, zijn bij ons te koop:koersliniaal en passer geschikt voor het vaarbewijs examen

Examen doen

De cursussen volgt u bij ons. Examen doet u op locatie bij de onafhankelijke Stichting Vamex. Examenlocaties zijn bv. Zwolle en Nieuwegein. Er is een ruim aanbod van examen tijdstippen
(doordeweeks en op zaterdag). Opgeven voor de examens gaat via  www.vamex.nl . De examenkosten voor het examen zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Partner Vaarbewijs Academy

Zeilschool De Randmeren is partner van de Vaarbewijs Academy, Bij onze lessen maken we gebruik van de producten van de Academy, waaronder het nieuwe cursusboek. Een echt leerboek, volledig gericht op het examen. Met veel praktijkvoorbeelden, leerzame afbeeldingen en foto’s én handige leer- en oefenvragen. Meer info over de Vaarbewijs Academy? Klik op het logo.

vaarbewijs academy

Vaarbewijs verplicht?

Veel cursisten volgen de cursus ook zonder verplichting van een vaarbewijs. Zij willen meer theoretische en praktische kennis van het varen. Beter voorbereid en daardoor met meer plezier het water op.  Een belangrijk uitgangspunt bij al onze cursussen. Een vaarbewijs is verplicht als u wilt varen met:

  • een motorboot of waterscooter die sneller dan 20 km/uur kan varen;
  • een boot met een lengte tussen 15 en 25 meter.

Ook uw vaarbewijs behalen? Kom langs of boek een cursus.

Boek direct online: